Läheneva Rannametsa Luitejooksu eel on oluline märkida, et taas ootavad sündmusest osa saama kõik koerasõbrad, sest järjekordselt leiab aset Eestis ainulaadne Koerte Luitekross. Uudisena on esimest korda kavas Koerte Luiteretk.

Viiendat aastat toimuva Koerte Luitekrossi 5,4 km pikkune männimetsaalune, Luitemaa looduskaitseala läbiv, rada pakub kauneid loodusvaateid ning mõõdukat väljakutset igaühele. Oodatud on kõik loomasõbrad, nii varasemat võistlemiskogemust omavad tugevamad harrastajad, ent ka need, kes lemmikloomaga liikumisest igapäevaselt lugu peavad. Osalemiseks peab koer olema vähemalt aasta vanune ning vaktsineeritud.

KoertekrossStart Luitekrossile antakse kell 10.00 ning rajale minnakse 10-sekundiliste vahedega. Stardijärjekord moodustatakse eelmise aasta tulemuste baasilt, mistõttu esmakordsed osalejad peavad arvestama lõpust startimisega. Luitekrossi distantsil on koeral kohustuslik kanda trakse ning veorihmana lubatakse kasutada ka  jalutusrihma fikseerituna käe või vöö külge. Koer peab olema terve võistlusraja vältel rihmastatud.

Aega võetakse rinnanumbri siseküljele kinnitatud kiibiga. Osalejad jagatakse lähtuvalt inimeste vanusest kaheksaks vanuserühmaks ning vastavalt tulemustele autasustatakse iga vanusegrupi esikolmikut.

Rahulikumat jalutustempot eelistavad koeraomanikud on aga oodatud esmakordselt toimuvale matkadistantsile – Koerte Luiteretkele (8,3 km). Retke on lubatud läbida nii tavarihma kui spetsiaalsete traksidega, kusjuures koer peab kogu distantsi vältel jääma rihmastatuks. Ajavõtuta retke ühine start antakse vahetult pärast Luitejooksu ja -retke lähet kell 13.05.
Koertekross

Traditsiooniliselt võtavad sündmusest osa Pärnu varjupaiga koerad. Tänavu on osalemisvalmis kuus koera, kellest kolm lähevad jooksma ning teised käimisrajale. Hea meel on tõdeda, et sel aastal on kõik Pärnu koerad leidnud endale sobiva treeningkaaslase. Samas, kui aga leidub siiski huvilisi, kes soovivad varjupaiga koeraga rajale minna, tuleks ühenduda teiste linnade varjupaikadega. Varjupaiga koeraga osalemine on tasuta ning kulu kannavad korraldajad.

Eelregistreerimine kestab kuni 17. aprillini kell 17.00 aadressil www.2silda.ee ning Pärnu Keskuse infoletis.  Võistluspäeval saab registreerida stardipaigas koertekrossile kell 9.00-9.45 ning retkele 9.00-12.45.

Tutvu juhendi ning täpse ajakavaga.

Koerte Luitekrossi suursponsor on Purina ning toetajad Sookriimud, NufNuf, Petbit, Pärnu Väikeloomakliinik, Premia, Aare Jõumees mesila „Tsuba“. Võistluspäeval on lemmikloomatarvetega kauplemas PetMarket ja Sookriimud.

Koerte Luitekrossi- ja retke korraldab MTÜ Minu Sõber koostöös Pärnu Kahe Silla Klubi ja toetajatega.

Lisainfo:
Sandra Leppik
www.lemmikloom.eu
info@lemmikloom.eu
5194 9085